Întrebări Frecvente

Iată câteva raspunsuri care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine proiectul PawzUp ROLDA:

Arrow Down
Map

Sunt 2.5 hectare în zona în care se află adăpostul nostru mare plus 4 hectare la stânga acestuia și 2 hectare la dreapta acestuia.

Adăpostul nostru mare este mai degrabă practic decât primitor pentru vizitatori. Servește simplul scop de a îngriji și proteja rezidenții săi canini salvati mai ales din zonele industriale ale Galatiului și nu este tocmai potrivit pentru vizite de agrement. Este vechi, ruginit, folosit la capacitate maximă iar costurile de întreținere sunt imense. Din pacate, s-a trecut deja de punctul în care renovațiile sau reparațiile minore ar putea face o diferență functionala sau estetica.

Planul nostru este să reducem numărul rezidenților și să îmbunătățim condițiile de trai ale animalelor care se află în grija noastră. Putem rămâne pe linia de plutire, în ceea ce privește bugetul nostru anual, dacă ne reorganizăm spațiul pentru a permite cazarea unei game mai variate de animale cum ar fi pisici, cai, măgari și animale mici de fermă. Această reorganizare va insemna sa micsoram spațiile concepute doar pentru căței. Totuși, cu un portofoliu mai variat de animale sperăm să atragem atenția vizitatorilor, implicarea voluntarilor și a donatorilor.

Adăpostul nostru mare este departe de perfecțiune și nu reprezintă valorile ROLDA. A fost creat ca o soluție de urgență pentru salvarea vieților a sute de căței care trăiau pe terenul combinatului siderurgic din Galați. Cu bune si cu rele am reușit să îndeplinim această misiune, iar adăpostul a devenit un loc al speranței și salvării cainilor semi-salbatici din Combinat in perioada 2007-2016. Dar acum, dorim să facem un pas în direcția corectă și să investim în ceva care poate face o schimbare pozitivă pentru următoarele generații de animale.

Pe lângă donații și testamente, vom oferi oportunități de sponsorizare pentru companii, pentru a ne finanța programele sociale/de terapie/activitățile sociale care implică comunitatea locală. Oferim de asemenea și oportunitatea pentru persoanele fizice și companiile care doresc să ne sprijine să numească boxe sau unități întregi din cadrul centrului.

ROLDA își desfășoară activitatea în una dintre cele mai sărace regiuni ale României, unde o familie de 4 (sau mai mulți) membrii supraviețuiește cu un buget de aproximativ 150 -200 de Euro pe lună. Animalele de companie (pisici, căței), animalele de fermă (cai, măgari) și  zeci de mii de căței abandonați sunt expuși la riscuri cum ar fi foametea, îmbolnăvirea, abandonul în fiecare zi iar multi din pacate mor in chinuri. Clinicile mici locale nu pot face față la numărul mare de animale în nevoie, iar pe animalele mari le așteaptă o soartă crudă, deoarece nu există clinici veterinare echipate pentru a răspunde nevoile acestora. Vrem să umplem acest gol și să rezolvăm această problemă, de dragul lor!

Beneficiarii principali vor fi animalele abuzate, neglijate și abandonate, incluzând cățeii, pisicile, animalele mari de fermă (caii și măgarii) și animalele mici de fermă (caprele, găinile și iepurii).

România are în jur de 2.5 milioane de animale abandonate și o populație de 2 milioane de seniori care trăiesc izolați, victime ale sărăciei, neglijării și depresiei. Centrul PawzUp este gandit sa ajute atat animalele cat si categoriile sociale defavorizate cum sunt seniroii.

Zona Galați-Brăila, localizată în sud estul României, este a II a cea mai mare densitate urbană după capitală dar și una din cele mai sărace regiuni ale țării. Centrul PawzUp va avea misiunea grea de a acoperi o zonă mare, similară ca mărime cu jumătate din Elveția, deoarece există foarte putine facilități moderne pentru animale în județele vecine, adică Vaslui, Vrancea, Buzău, Bacău și Neamț.

Deci, în mare întreaga regiune sud estică a României plus puțin din nord se vor baza pe centrul nostru să preia inițiativa și să facă ceva în legătură cu populația de animale aflate in suferinta.